Wieërter Kwis: in 5 minuten ruim 250 teams aangemeld

Prijsuitreiking Wieërter Kwis in maart vorig jaar. © archief Jeroen Kuit

De populariteit van de Wieërter Kwis blijft stijgen. Vrijdagochtend waren binnen 5 minuten 251 teams bezig zich in te schrijven voor de quizavond waar teams strijden voor hun eigen goede doel.

Pieternel Kellenaers

Binnen 1 minuut en 4 seconden was de inschrijving van de eerste honderd teams voltooid. Vorig jaar hadden de eerste honderd teams, meer teams kunnen zonder sponsoring niet meedoen, zich in 42 seconden aangemeld. „Dat duurde nu iets langer omdat de inschrijvers twee keer hun mailadres moeten achterlaten”, vertelt medeorganisator Aukje Oostendorp. „We gaan nu aan de slag met het controleren van de goede doelen waarvoor de teams willen strijden en of de betalingen van de teams zijn voltooid. Het kan nog zijn dat teams zich dubbel hebben ingeschreven waardoor anderen toch in aanmerking komen om mee te doen.”

© Ladies Circle

De vierde editie van de Wieërter Kwis op 14 maart volgend jaar, georganiseerd door de dames van de Ladies Circle, belooft opnieuw meer geld bijeen te brengen voor lokale goede doelen. In maart dit jaar was er ruim 19.000 euro aan sponsorgeld te verdelen over de goede doelen, dit jaar verwacht de organisatie over dat bedrag heen te gaan. Oostendorp: „Sponsoren kunnen zich nog tot 15 december aanmelden. Een bijdrage van 750 euro biedt bovendien de garantie om met een team mee te mogen doen.” De eerste editie van de Wieërter Kwis in 2017 telde 70 teams, de tweede editie was in anderhalf uur volgeboekt.