Hoe gaat het nu met oud-Miss Holland Nicoline Broeckx uit Maastricht?

Print
Hoe gaat het nu met oud-Miss Holland Nicoline Broeckx uit Maastricht?

Nicoline Broeckx: ‘Ik was de eerste in Maastricht die botox probeerde.’ Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

In 1974, 1987, 1991 en 2000 werden deze Limburgse dames uitgeroepen tot ’s lands mooiste. Hoe vergaat het Nicoline Broeckx (66) uit Maastricht Miss Holland in 1974 nu? En wat zegt schoonheid haar nog?

„Nog steeds heb ik maatje 36. Dik-zijn zit er bij ons niet in. Ook ga ik om de zes weken naar de schoonheidsspecialiste. Ik wil er verzorgd uitzien en ben altijd in voor nieuwe dingen; een laserbehandeling bijvoorbeeld, of een bindweefselmassage.

Met diezelfde spontaniteit deed ik 45 jaar geleden mee aan de missverkiezing. Ik deed modellenwerk om mijn studie te bekostigen en toen een fotograaf van Libelle opperde dat ik eens mee moest doen, dacht ik: waarom ook niet? Dat ik won, was een dream come true. Ineens was ik een bekende Nederlander. Mijn vader, leraar, heeft twee dagen geen les kunnen geven.

Lees hier het hele interview met Nicoline Broeckx en de 3 andere mooie meiden uit Limburg die Miss Holland werden

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen