Kernen vroegere gemeente Heel en Panheel vieren 75 jaar bevrijding

De Sint Stephanuskerk in Heel vormt het startpunt voor de herdenkingsdag voor Heel, Panheel, Pol en Osen.

Het Comité Oorlogsmonumenten Heel presenteert zaterdag 16 november een aantal activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding van Heel, Panheel, Pol en Osen.

Henk Schmitz

Om elf uur vindt in de Sint Stephanuskerk een herdenkingsbijeenkomst plaats met muziek, toneel en woorden. Om 13.00 uur vertrekken vanuit Café Oppe Linj aan de Dorpsstraat in Heel diverse fiets- en wandeltochten.

Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur starten telkens vier groepen richting Burgerhout Verzets- en Oorlogsmonument, Monument aan de Lange Vlieter, Osen en Panheel. Het traject richting Panheel en Osen zal gebeuren met legervoertuigen uit WOII. De wandelingen worden geleid door gidsen vanuit Café Oppe Linj over de Dorpstraat. Onderweg houden de wandelaars halt bij diverse foto’s in groot formaat die een verhaal vertellen over een gebeurtenis in de periode 1940–1945. Het verzoek om rood-wit-blauw te vlaggen is aan de bewoners van de Dorpstraat gestuurd.

De dag wordt om 17.45 uur afgesloten met een eucharistieviering in de kerk. Tijdens deze dienst gaat de aandacht uit naar de slachtoffers van 1940-1945 en aan allen die nog dagelijks met de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog geconfronteerd worden.