Onverwachte smaakmaker

Print
Onverwachte smaakmaker

Afbeelding: IKEA Heerlen

Je kent het wel. Je bent later thuis dan je dacht en je uitdaging is om in no-time een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Met een stoomoven tover je in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel. Aardappelen, groenten en vlees gaan tegelijkertijd in de oven, binnen een kwartier kun je aan tafel.

Keukenprins(es)? 
Of je nou een keukenprins(es) bent of niet, met een stoomoven kan iedereen culinair indruk maken. Het is onmogelijk je maaltijd te laten mislukken. Vlees of vis zal niet uitdrogen, maar wordt extra mals. De buitenkant krijgt de juiste knapperigheid, de binnenkant wordt sappig en smakelijk. Maar dat is niet alles: door te stomen blijven ook voedingsstoffen, mineralen en vitamines behouden. 

Minder vaat, minder schoonmaken 
De speciale bakfunctie zorgt voor de perfect smeuïge bovenlaag voor koekjes en taarten. Naast culinaire pluspunten heeft de stoomoven ook praktische voordelen. Zodra je de oven ingesteld hebt, gaat de rest vanzelf. Kun je in de tussentijd alvast de tafel dekken of de was doen. Opruimen na het eten is ook zo gepiept, je hebt immers geen pannen gebruikt en dus minder afwas. Een doekje door de stoomoven en je bent klaar. 

Wat is jouw ideale keuken?  
Een keuken uitgerust met apparaten die precies op je behoeften zijn afgestemd, bespaart je elke dag tijd en moeite. “Bij IKEA plannen we een keuken van binnen naar buiten”, vertelt Frank Melgert, keukenspecialist bij IKEA Heerlen. “We ontwerpen eerst het praktische gedeelte en bespreken daarna het design. We vinden dat een keuken je moet omarmen. Als ik een keuken met je plan, wil ik weten wie je bent; welke gezinssamenstelling je hebt, welke kook- en eetgewoontes bij je passen. Zo kan ik samen met jou de ideale keuken voor je plannen.”