Grote vogeltentoonstelling in Meerlo

© Vogelvereniging Venray

De leden van De Gevleugelde Vrienden Wanssum e.o. en Vogelvereniging Venray presenteren zondag 17 november hun jaarlijkse tentoonstelling van zang- en siervogels. Bezoekers zijn van 9.30 tot 16.00 uur welkom bij Zalencentrum ’t Brugeind aan de Leeuwerik in Meerlo.

Henk Schmitz

Kwekers van de verenigingen tonen tijdens deze vogeltentoonstelling bijna driehonderd kweekvogels van allerlei pluimage. Zo kunnen bezoekers een rondgang maken langs talrijke kleurkanaries, vorm- en postuurkanaries, tropische vogels, parkieten, Europese cultuurvogels en hybriden.

De tentoonstelling wordt door de vogelliefhebbers gezien als het hoogte punt van het jaar. Juist op dit moment dienen zij hun vogels in topconditie te presenteren. Een team van keurmeesters toetst alle vogels aan de standaardeisen. Zo letten ze op, kleur, formaat, gedrag en conditie. De eigenaar van het exemplaar dat in alle popzichten opzien baart, mag zich na afloop Algemeen Kampioen noemen. Belangstellenden zijn van harte welkom. De tentoonstelling is van 9.30 tot 16.00 uur voor publiek toegankelijk. De toegang gratis.