Grote vogeltentoonstelling in Meerlo

Print
Grote vogeltentoonstelling in Meerlo

Afbeelding: Vogelvereniging Venray

Meerlo / Wanssum / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Blitterswijck -

De leden van De Gevleugelde Vrienden Wanssum e.o. en Vogelvereniging Venray presenteren zondag 17 november hun jaarlijkse tentoonstelling van zang- en siervogels. Bezoekers zijn van 9.30 tot 16.00 uur welkom bij Zalencentrum ’t Brugeind aan de Leeuwerik in Meerlo.

Kwekers van de verenigingen tonen tijdens deze vogeltentoonstelling bijna driehonderd kweekvogels van allerlei pluimage. Zo kunnen bezoekers een rondgang maken langs talrijke kleurkanaries, vorm- en postuurkanaries, tropische vogels, parkieten, Europese cultuurvogels en hybriden.

De tentoonstelling wordt door de vogelliefhebbers gezien als het hoogte punt van het jaar. Juist op dit moment dienen zij hun vogels in topconditie te presenteren. Een team van keurmeesters toetst alle vogels aan de standaardeisen. Zo letten ze op, kleur, formaat, gedrag en conditie. De eigenaar van het exemplaar dat in alle popzichten opzien baart, mag zich na afloop Algemeen Kampioen noemen. Belangstellenden zijn van harte welkom. De tentoonstelling is van 9.30 tot 16.00 uur voor publiek toegankelijk. De toegang gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen