Alle mijnwerkers gered na explosie Duitse mijn

Print
Alle mijnwerkers gered na explosie Duitse mijn

Foto ter illustratie. Afbeelding: EPA

De Duitse brandweer heeft alle mensen bevrijd uit een mijn in de plaats Teutschenthal. De kompels waren vanochtend na een explosie naar een speciale schuilplaats gegaan. Daar moesten ze uit worden gehaald.

De schuilplaats bevindt zich op ongeveer 700 meter onder de grond. Door de explosie zijn zeker twee mensen gewond geraakt. Teutschenthal ligt in de buurt van Leipzig. Volgens lokale media waren op het moment van de explosie 38 mensen in de mijn aan het werk.

De oorzaak van de explosie rond 09.00 uur is niet bekend. Er wordt vermoed dat gas zich had opgehoopt. Hulpdiensten rukten volgens lokale media op grote schaal uit.

In de oude kalimijn van Teutschenthal werken zo’n honderd mensen. In de afgelopen 15 jaar werd de mijn, die in 1982 werd gesloten, gebruikt als stortplaats voor mineraal afval.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen