Duizenden Amerikanen ontvangen plots maanden oude Valentijn-sms’jes na fout provider

Print
Duizenden Amerikanen ontvangen plots maanden oude Valentijn-sms’jes na fout provider

Foto ter illustratie Afbeelding: EPA

Het moet even schrikken zijn geweest voor de ontvangers: duizenden Amerikanen ontvingen in de nacht van 6 op 7 november sms’jes die al op Valentijnsdag voor hen bestemd waren. Op 14 februari hebben zij die berichten nooit ontvangen.

De in totaal 168.149 berichten werden nu pas afgeleverd door een fout van het bedrijf Syniverse, dat sms-diensten levert aan grote Amerikaanse providers als T-Mobile, Sprint, AT&T en Verizon. Bij klanten van elk bedrijf trad het probleem op. Vermoedelijk ging het mis bij een onderhoudsupdate aan een systeem, zo laat een woordvoerder van Sprint weten aan technologiewebsite Wired. De problemen waren volgens de provider snel verholpen, maar er werd niet voorkomen dat de oude berichten alsnog zijn verstuurd.

Het foutje levert behoorlijk wat ongemakkelijke situaties op, zo is te lezen op Twitter. Bij de één liep een potentiële date op de klippen, terwijl de ander in het holst van de nacht een berichtje ontving dat Valentijnsdag maar een verzonnen en commerciële boel is. Een andere gebruiker is vooral teleurgesteld dat hij juist géén berichten ontving.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen