Wapens, drugs en grote hoeveelheden contant geld in beslag genomen bij grote verkeerscontrole

© Bas Quaedvlieg

Bij de grootschalige verkeerscontrole op meerdere plekken in Limburg zijn donderdag vijf mensen aangehouden en ingesloten voor diverse strafbare feiten. De politie vond in de gecontroleerde auto’s onder meer wapens, illegale sigaretten, drugs en contant geld.

Redactie

In totaal werden ruim 250 voertuigen onderworpen aan een uitgebreide controle op locaties bij Heerlen, Geleen, Maasbracht en Venlo. In totaal zijn er daarnaast driehonderd personen gecontroleerd, van wie er achttien staande zijn gehouden. Vijf van hen zijn daadwerkelijk aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

© Bas Quaedvlieg

Het gaat vooral om drugsbezit of het bij zich hebben van grote hoeveelheden contant geld, wat mogelijk duidt op witwassen.

De controle leverde daarnaast veertien bekeuringen op voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Nog eens 33 mensen kregen een boete voor diverse verkeersovertredingen en het bij zich hebben van inbrekerswerktuig.

Wapens

De politie kon ruim 6400 euro aan openstaande boetes innen en nam meer dan 37.000 euro aan contant geld in beslag. Ook twee voertuigen werden in beslag genomen en een ander voertuig werd afgesleept vanwege een zogenoemde buitengebruikstelling, waarbij de eigenaar een openstaande boete niet heeft betaald.

© Bas Quaedvlieg

Agenten stuitten bij de controles op elf wapens, waaronder boksbeugels, ploertendoders, een vlindermes en een gas-alarmpistool.

Hennep

In Maasbracht werd in een gestolen auto 16 kilo hennep gevonden. De bestuurster is een van de arrestanten. In Venlo kon iemand opgepakt worden die nog een gevangenisstraf van 15 dagen had openstaan. In Heerlen werden drie personen aangehouden voor witwassen. Ze hadden ruim 28.000 euro aan contant geld op zak en bleken ook in het bezit van drugs.

In Geleen vonden agenten 20.000 illegale sigaretten verpakt in 100 sloffen. Daarnaast werd daar ook illegaal vuurwerk in beslag genomen.