Zeg het maar… Jordy Sieben

Print
Zeg het maar… Jordy Sieben

Lucas van de Ven. Afbeelding: Fotostudio Valkenburg

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Wat de 4-jarige Lucas van de Ven uit Sittard mankeert is na vele bezoeken aan het ziekenhuis nog steeds niet duidelijk. Hij zit in een rolstoel en deze past niet meer in de auto. Vader Jordy Sieben vertelt.

Hoe lang zit Lucas al in een rolstoel?

„Sinds begin deze zomer. Zijn problemen begonnen toen hij een half jaar oud was. Zijn grove motoriek loopt achter, waardoor hij bijvoorbeeld niet ver kan wandelen. Daarnaast weten we ook dat hij hypermobiel is. Hij kan zijn gewrichten draaien op manieren waarbij ik ze zou breken. Daarnaast groeit hij ook bijna niet.”

Maar wat hem precies mankeert is niet bekend?

„Nee. We zijn vanuit het ziekenhuis van Heerlen doorverwezen naar Nijmegen. In beide ziekenhuizen zijn artsen met hem bezig, maar een diagnose is er nog niet.”

Hij zit dus in een rolstoel, maar deze past niet meer in de auto?

„Dat klopt. Naast zijn motorische problemen heeft Lucas ook nog eens last van verschillende allergieën. Hij mag bijvoorbeeld geen koemelk en soja en zo zijn er meerdere producten waar hij allergisch voor is. Hierdoor moeten we als we op pad gaan veel meenemen. Zijn broertje Bruce, die vandaag trouwens jarig is, en zijn zusje Suus passen hierdoor bijna niet meer in de auto.”

En een grotere auto is geen optie?

„We hebben al een grote wagen, maar het probleem is ook dat de rolstoel steeds zwaarder door de aanpassingen waardoor we deze niet meer in de auto kunnen tillen. Een aangepaste bus is op termijn de enige optie. Alleen kost deze 30.000 euro en dat geld hebben we niet.”

Hoe willen jullie het geld bijeen brengen?

„ We hebben er lang over getwijfeld, want het voelt voor ons als bedelen, maar we zijn een inzamelingsactie gestart. Mensen kunnen via www.gofundme.com geld doneren. Hopelijk krijgen we zo genoeg bijeen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen