Opbrengst Vastenactie 2019 Venray en haar kerkdorpen valt twee mille lager uit

Print
Opbrengst Vastenactie 2019 Venray en haar kerkdorpen valt twee mille lager uit

Een deel van de opbrengst gaat naar het opzetten van kleinschalige kippen­farms in Vaharai (district Batticaloa, Sri Lanka). Afbeelding: MOV-groep Venray

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De vastenactie 2019 in Venray en haar kerkdorpen heeft een bedrag opgebracht van 8.070 euro. Deze eindscore van 2018 in het dekenaat bedroeg ruim 10.000 euro. Hiermee tekent het dekenaat een afname van de opbrengst op van ongeveer twee mille.

De slechte situatie van oorlogsweduwen in het district Batticaloa op Sri Lanka is aanleiding om voor het tweede jaar de bouw van een aantal kippenhokken financieel te ondersteunen, zodat meer weduwen ter plaatse in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Een deel van de opbrengst ging tevens naar het huis van Pater Frans van der Hoff, die leeft en werkt in Zuid-Mexico. Voor zijn door de aardbeving vernielde huis konden door de gift van de vastenactie de spanten van het dak, het dak zelf en het storten van de vloer bekostigd worden.

De MOV- groep Venray en haar kerkdorpen is inmiddels weer volop bezig met het organiseren van de Vastenactie 2020.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen