Justitie ziet steekpartij bij Rodastadion als poging tot moord

Print
Justitie ziet steekpartij bij Rodastadion als poging tot moord

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De 22-jarige Kerkradenaar Tjawo C., die ervan wordt verdacht op 29 juli een 24-jarige man uit Landgraaf te hebben neergestoken, wordt vervolgd voor poging tot moord.

Dat heeft de officier van justitie vrijdag voor de rechtbank in Maastricht gesteld.

De steekpartij vond plaats bij het Parkstad Limburg Stadion. Rond 00.40 uur werd het slachtoffer tientallen keren met een mes gestoken. De Landgravenaar was daar aanwezig om zijn vriendin, de ex van de verdachte, op te halen. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Video - Man in kritieke toestand na steekpartij bij stadion in Kerkrade

Tjawo C. werd enkele maanden voor de steekpartij veroordeeld voor mishandeling van zijn ex, meldt L1. C. kreeg behalve een voorwaardelijke straf ook een contactverbod opgelegd. Hij zocht in de tijd voorafgaand aan de steekpartij echter toch contact.

Het psychisch onderzoek van de verdachte is nog niet afgerond. Volgens de officier van justitie kan de inhoudelijke behandeling van de zaak beginnen als de rapportage binnen is. Dat zal niet eerder dan begin 2020 zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →