Justitie ziet steekpartij bij Rodastadion als poging tot moord

Print
Justitie ziet steekpartij bij Rodastadion als poging tot moord

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De 22-jarige Kerkradenaar Tjawo C., die ervan wordt verdacht op 29 juli een 24-jarige man uit Landgraaf te hebben neergestoken, wordt vervolgd voor poging tot moord.

Dat heeft de officier van justitie vrijdag voor de rechtbank in Maastricht gesteld.

De steekpartij vond plaats bij het Parkstad Limburg Stadion. Rond 00.40 uur werd het slachtoffer tientallen keren met een mes gestoken. De Landgravenaar was daar aanwezig om zijn vriendin, de ex van de verdachte, op te halen. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Video - Man in kritieke toestand na steekpartij bij stadion in Kerkrade

Tjawo C. werd enkele maanden voor de steekpartij veroordeeld voor mishandeling van zijn ex, meldt L1. C. kreeg behalve een voorwaardelijke straf ook een contactverbod opgelegd. Hij zocht in de tijd voorafgaand aan de steekpartij echter toch contact.

Het psychisch onderzoek van de verdachte is nog niet afgerond. Volgens de officier van justitie kan de inhoudelijke behandeling van de zaak beginnen als de rapportage binnen is. Dat zal niet eerder dan begin 2020 zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen