Ex-aanvoerder Nys per direct weg bij MVV

© Pro Shots -Paul Roling

Pieter Nys voetbalt niet langer bij MVV. De Maastrichtse eerstedivisieclub heeft het contract van de 30-jarige Belgische middenvelder laten ontbinden.

onze verslaggever

Nys, voormalig aanvoerder, werd halverwege oktober op non-actief gezet door MVV. De club beschuldigde hem en medespeler Maxime Gunst ervan spelers, supporters en sponsors op te zetten tegen de technische staf. Het doel zou volgens de clubleiding het ontslag zijn van hoofdtrainer Fuat Usta. De Limburger is in het bezit van een mail van de clubleiding aan Gunst. Nys zou een boodschap van dezelfde strekking hebben gekregen.

Lees ook: MVV beschuldigt spelers van beramen opstand tegen trainer Usta

„MVV Maastricht en Pieter Nys zijn in gezamenlijk overleg tot de conclusie gekomen dat het ontbinden van het lopende contract de beste oplossing is voor beide partijen. Hierdoor kunnen zowel MVV als Pieter Nys hun vizier weer op de toekomst richten”, aldus MVV vrijdag. Maxime Gunst heeft inmiddels een advocaat in de hand genomen. De Maastrichtse club wil ook zijn contract laten ontbinden, maar beide partijen staan met de hakken in het zand tegenover elkaar.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: