Koor Chrisko viert vijftigjarig bestaan

© Koor Chrisko

Koor Chrisko viert zondag 24 november tijdens Hoogfeest Christus Koning haar vijftigjarig jubileumfeest met een H. Mis om 11.00 uur in de Paterskerk. Verder verzorgt het koor in dit kader een gratis kerstconcert op zaterdag 21 december om 20.00 uur. Ook deze activiteit vindt plaats in de Paterskerk. Het gezelschap brengt een afwisselend repertoire ten gehore met solisten en onder begeleiding van verschillende muziekinstrumenten.

Henk Schmitz

Koor Chrisko is opgericht in 1969 door kapelaan Snijders, die toen verbonden was aan de Vredeskerk (Christus Koning parochie) in Venray. Destijds bestond het koor uit veertig jongeren in de leeftijd vanaf 12 jaar en ouder. Het koor werd begeleid door het Rank Xerox orkest onder leiding van Jo van Els.

Nog steeds maakt een aantal dames van het eerste uur de vertrouwde gang naar de repetities bij Chrisko. Het koor staat momenteel ruim vijfentwintig jaar onder leiding van dirigente Norma Ansinger. Petra Koopmans zorgt voor de begeleiding op orgel. Na het sluiten van de Vredeskerk ’verhuisde’het koor naar de Paterskerk (de O.L.V. van Zeven Smarten Kerk). Mensen die ooit deel uitmaakten van het koor zijn van harte uitgenodigd voor het feestelijke samenzijn na afloop van de mis. Kijk hier voor meer info over het koor.