Koor Chrisko viert vijftigjarig bestaan

Print
Koor Chrisko viert vijftigjarig bestaan

Afbeelding: Koor Chrisko

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Koor Chrisko viert zondag 24 november tijdens Hoogfeest Christus Koning haar vijftigjarig jubileumfeest met een H. Mis om 11.00 uur in de Paterskerk. Verder verzorgt het koor in dit kader een gratis kerstconcert op zaterdag 21 december om 20.00 uur. Ook deze activiteit vindt plaats in de Paterskerk. Het gezelschap brengt een afwisselend repertoire ten gehore met solisten en onder begeleiding van verschillende muziekinstrumenten.

Koor Chrisko is opgericht in 1969 door kapelaan Snijders, die toen verbonden was aan de Vredeskerk (Christus Koning parochie) in Venray. Destijds bestond het koor uit veertig jongeren in de leeftijd vanaf 12 jaar en ouder. Het koor werd begeleid door het Rank Xerox orkest onder leiding van Jo van Els.

Nog steeds maakt een aantal dames van het eerste uur de vertrouwde gang naar de repetities bij Chrisko. Het koor staat momenteel ruim vijfentwintig jaar onder leiding van dirigente Norma Ansinger. Petra Koopmans zorgt voor de begeleiding op orgel. Na het sluiten van de Vredeskerk ’verhuisde’het koor naar de Paterskerk (de O.L.V. van Zeven Smarten Kerk). Mensen die ooit deel uitmaakten van het koor zijn van harte uitgenodigd voor het feestelijke samenzijn na afloop van de mis. Kijk hier voor meer info over het koor.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen