Roda kan niet stunten tegen koploper Cambuur

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Roda JC heeft vrijdagavond geen resultaat kunnen boeken tegen koploper SC Cambuur. De ploeg van Jean-Paul de Jong ging in eigen huis met 1-2 onderuit.

Jimmy Leenders

Roda kreeg enkele aardige mogelijkheden, maar moest grote delen van de wedstrijd toezien hoe de ploeg uit Leeuwarden domineerde.

OverwichtRoda JC mocht bepaald niet mopperen dat het bij rust 1-1 stond. De thuisploeg werd in het eerste half uur compleet overrompeld. Al binnen vier minuten resulteerde het overwicht van de koploper in een voorsprong. Roda stond bij een counter volledig verkeerd opgesteld, waardoor Cambuur vrije doortocht had. Jamie Jacobs was het eindstation van de snelle aanval: 0-1. De Friezen drukten Roda daarna lang achteruit, maar een tweede doelpunt leverde de vele aanvallen niet op.

Na een half uur wist de thuisploeg dan eindelijk onder de druk uit te komen. Spits Iké Ugbo kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en haalde de trekker over: 1-1.

DroomkansOok in de tweede helft bleef Cambuur dicteren. Roda kwam er een paar keer gevaarlijk uit en was via Verburgh zelfs dichtbij een doelpunt, maar de grootste mogelijkheden waren voor de bezoekers. Toch duurde het tot een kwartier voor tijd voordat Cambuur op voorsprong kwam. Spits Robert Mühren kogelde een afgemeten voorzet via de onderkant van de lat binnen: 1-2. Op dat moment stond oud-Roda-speler Mitchel Paulissen net een paar minuten in het veld. De aanvaller, die van kinds af aan in Kerkrade voetbalde, verkaste afgelopen zomer naar Friesland. Bij zijn entree kreeg hij applaus van het thuispubliek.

In de slotfase kreeg Roda nog een droomkans om de stand gelijk te trekken. Ugbo mocht volledig vrij inkoppen, maar kreeg niet genoeg kracht achter de bal. Invaller Chance Simakala schoot in de herkansing van dichtbij in de handen van doelman Stevens.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: