AZ-talenten houden MVV onderin de ranglijst

© ProShots

© ProShots

© ProShots

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

MVV hoopte na de overwinning vorige week op Almere City de weg omhoog in te slaan, maar kreeg vrijdagavond weer een stevige tik. Jong AZ, nummer voorlaatst, was in het Noord-Hollandse polderland te sterk: 3-2.

Roel Wiche

De Maastrichtenaren leken een vliegende start te maken, toen Joeri Schroijen al na een paar minuten alleen voor AZ-keeper Bakker verscheen, maar hij faalde. Aan de andere kant sloeg Jong AZ in de volgende aanval direct toe. Felix Correia kreeg alle ruimte om de openingstreffer binnen te koppen: 1-0.

MVV had daarna moeite om de frivole AZ-youngsters op afstand te houden. Anthony van den Hurk verloor ook nog zijn controle toen hij met een forse tik van achteren wraak nam voor een eerdere charge van AZ-verdediger Henri Weigelt. De MVV-captain ontsnapte met een gele kaart. Het opgepookte vuurtje stimuleerde de ploeg van Fuat Usta wel om meer het initiatief te nemen. Goppel en Holtby roken de gelijkmaker, maar Bakker hield zijn doel schoon. Jong AZ bleef dreigend met een pegel op de lat van Oosting.

StrafschopTien minuten voor rust hielp Van den Hurk zijn ploeg dan toch in het zadel. Met een hard schot in de hoek scoorde hij de gelijkmaker: 1-1. Maar op slag van rust was het uitgerekend dezelfde Van den Hurk die zijn ploeg weer uit het lood sloeg. Met gevaarlijk spel hielp hij Jong AZ aan een strafschop, die door Des Kunst werd verzilverd: 2-1.

Van den Hurk maakte al vroeg in de tweede helft geblesseerd plaats voor Vlijter. Hij was amper aan de kant of Joshua Holtby mikte met een timmermansoog een vrije trap in het doel: 2-2. MVV wilde méér, maar kon Jong AZ niet zijn wil opleggen. Integendeel, de thuisploeg nam het heft over en presenteerde een kwartier voor tijd de rekening, via invaller Margaret: 3-2.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: