‘Vorste-wissel’ bij VV De Kwakkert

© VV De Kwakkert

Bij VV De Kwakkert vindt vrijdag 15 november een ‘Vorste-wissel’ plaats. Tijdens deze niet alledaagse activiteit doet Vorst Toine I afstand van zijn positie. Na vier jaar draagt hij zijn scepter over aan Ruud Hermans.

Henk Schmitz

Nadat Toine aangaf een punt te zetten achter zijn ‘Vorst-schap’ is een commissie van wijze mannen op zoek gegaan naar een kundige opvolger. Ruud heeft zijn sporen ruim verdiend in de Heitser gemeenschap. Als bestuurslid van de Stichting Borebroeloft Heitse en Kinder Vakantiewerk en al twee keer adjudant van een Prins van de Kwakkert. Ruud weet dus hoe de ‘hazen’, of in dit geval, de ‘Kwakkerte’ lopen.

Vrijdag 15 november ontvangt Ruud om 20.11 uur bij De Bombardon in Heythuysen officieel zijn versierselen. Alle aanwezigen kunnen Aod-Vorst Toine I vervolgends bedanken voor zijn inzet en kennismaken met Vorst Ruud I.

Zondag 17 november om 15.11 uur wordt bij Café Den Hook afscheid genomen van Prins Koen I. Dit betekent dat Heythuysen een week lang ‘Prins-loos’ is. Zaterdag 23 november verschijnen de nieuwe Jeugd- en ‘Groeëte’ Prins in de schijnwerpers.