Zürich

’s Werelds miljardairs zagen hun bankrekening slinken

Print
’s Werelds miljardairs zagen hun bankrekening slinken

Afbeelding: Getty Images

Het vermogen van de miljardairs van de wereld is vorig jaar voor het eerst sinds 2015 minder geworden.

Dat berekenden de Zwitsers bank UBS en advies- en accountantsbureau PwC. In totaal waren de miljardairs gezamenlijk 8,5 biljoen dollar waard.

Dat bedrag was 4,3 procent lager dan een jaar eerder. Die daling kwam vooral op het conto van miljardairs uit China en Hongkong, maar ook elders in Azië. Chinese miljardairs zagen hun vermogen ruim een achtste minder waard worden. Aandelen werden minder waard als gevolg van handelsspanningen en de Chinese yuan daalde ten opzichte van de dollar.

Ondanks de daling komt er iedere 2 à 2,5 dag een Chinese miljardair bij, zegt het hoofd van de UBS-tak die zich met ultrarijke klanten bezighoudt. Wereldwijd daalde het aantal miljardairs, behalve in de Verenigde Staten. Daar groeide het aantal miljardairs nog, gevoed door techondernemers.

UBS verwacht dat miljardairs dit jaar weer iets ruimer in de slappe was komen te zitten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen