Liefdesverhaal Floris ende Blancefleur in De Klimboom Simpelveld

Ensemble Romancero. © Puur Weijers en Weijers

Het ensemble Romancero voert zaterdagavond 23 november om 20.00 uur in De Klimboom in Simpelveld de theatervoorstelling ‘Floris ende Blancefleur’ uit. Dit is een liefdesroman met oosterse pracht en het Tapijt van Assenede.

Wil Wagenvoort

Het betreft een muzikale vertelling van dit eeuwenoude en wijdverspreide liefdesverhaal, dat lange tijd Europa en omstreken in zijn greep hield. Het vertelt over een verboden liefde die toch mogelijk werd, gedreven door volharding, pijn en smart maar boven alles door elkaars liefde en hartstocht.

Het wordt gezongen en voorgedragen maar ook getoond met de projectie van het Tapijt van Assenede, gemaakt door een groep gepassioneerde borduursters uit een klein dorpje in België.

Zij hebben ter ere van hun dorpsgenoot en de schrijver van dit verhaal, Diederic van Assenede, 90 panelen geborduurd die het verhaal verbeelden en stapsgewijs het verhaal laten zien in de traditie van de middeleeuwse tapijten. Diederic van Assenede vertaalde deze romance zo’n 750 jaar geleden uit het Frans en was daarmee de eerste die dat deed in de Nederlandse taal. De borduursters uit Assenede zijn vijf jaar geleden begonnen.

Een aantal van de taferelen is deze avond daadwerkelijk te bewonderen in De Klimboom.

Het muziekgezelschap Ensemble Romancero bestaat uit Mirjam Wesselink de Barrientos (sopraan), Michael Benedik (gitaar) en Rodrigo Barrientos (percussie / voordrager).

Entree tien euro. Voorverkoop via tel. 06-55954525.