Liefdesverhaal Floris ende Blancefleur in De Klimboom Simpelveld

Print
Liefdesverhaal Floris ende Blancefleur in De Klimboom Simpelveld

Ensemble Romancero. Afbeelding: Puur Weijers en Weijers

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Het ensemble Romancero voert zaterdagavond 23 november om 20.00 uur in De Klimboom in Simpelveld de theatervoorstelling ‘Floris ende Blancefleur’ uit. Dit is een liefdesroman met oosterse pracht en het Tapijt van Assenede.

Het betreft een muzikale vertelling van dit eeuwenoude en wijdverspreide liefdesverhaal, dat lange tijd Europa en omstreken in zijn greep hield. Het vertelt over een verboden liefde die toch mogelijk werd, gedreven door volharding, pijn en smart maar boven alles door elkaars liefde en hartstocht.

Het wordt gezongen en voorgedragen maar ook getoond met de projectie van het Tapijt van Assenede, gemaakt door een groep gepassioneerde borduursters uit een klein dorpje in België.

Zij hebben ter ere van hun dorpsgenoot en de schrijver van dit verhaal, Diederic van Assenede, 90 panelen geborduurd die het verhaal verbeelden en stapsgewijs het verhaal laten zien in de traditie van de middeleeuwse tapijten. Diederic van Assenede vertaalde deze romance zo’n 750 jaar geleden uit het Frans en was daarmee de eerste die dat deed in de Nederlandse taal. De borduursters uit Assenede zijn vijf jaar geleden begonnen.

Een aantal van de taferelen is deze avond daadwerkelijk te bewonderen in De Klimboom.

Het muziekgezelschap Ensemble Romancero bestaat uit Mirjam Wesselink de Barrientos (sopraan), Michael Benedik (gitaar) en Rodrigo Barrientos (percussie / voordrager).

Entree tien euro. Voorverkoop via tel. 06-55954525.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen