Kaarsendieven actief in basiliek van Meerssen: ‘Het mocht van onze lieve heer’

Print
Kaarsendieven actief in basiliek van Meerssen: ‘Het mocht van onze lieve heer’

Afbeelding: Google Streetview. Inzet: De Limburger

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De basiliek van Meerssen heeft last van bezoekers die vaak tientallen kaarsen aansteken zonder te betalen.

Het gaat om kleine waxinelichtjes van 70 cent, maar ook om noveenkaarsen die een paar euro per stuk kosten. Het is voor de parochie, die toch al moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, een forse verliespost.

Pastoor Wim van Meijgaarden heeft bij de altaren bordjes neergezet waarop hij bezoekers vraagt om netjes te betalen als zij een kaarsje branden. „Het gaat waarschijnlijk om mensen die ziek zijn in hun hoofd”, zegt hij, „waar wellicht kunnen andere bezoekers hen aanspreken als ze het zien.”

De pastoor heeft ook zelf al bezoekers gewezen op het centenbakje. Een van hen antwoordde dat hij dat mocht van Onze Lieve Heer. „Je kunt het die mensen niet kwalijk nemen”, aldus Van Meijgaarden, „maar dit kan natuurlijk ook niet zo door blijven gaan.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen