Leraar Dick Gebuys zet zijn jubileum luister bij met muziek en workshops

Dick Gebuys zet zijn veertigjarig jubileum als leraar aan het Sintermeerten luister bij met een avondje zang en een dag vol workshops. © BAS QUAEDVLIEG

Dick Gebuys, die zijn veertigjarig jubileum als leraar op het Sintermeerten in Heerlen viert, ‘trakteert’ zondagavond op een avondje zang en cultuur.

Siebrand Vos

In café Teerling in Welten zijn optredens van de Vlaamse dichter-performer Vitalski (nachtburgemeester van Antwerpen) en de Limburgse troubadour Laur Rutten uit St. Geertruid. De avond is gratis en begint om 19.00 uur.

Oud-leerlingen

Een dag later, maandag 11 november, zet Gebuys zijn afscheid luister bij met hulp van 52 oud-leerlingen, vrienden en kennissen. Zij verzorgen workshops voor de bovenbouw van het Sintermeerten. Onder hen de journalisten Claire van Dyck en Johan van de Beek, schrijvers van het boek Sultan en de lokroep van de jihad.

Maatschappij

Gebuys, die zelf ook publiceert, zegt dat het heel belangrijk is om zoals maandag de maatschappij in de school te halen. Met Heerlense leerlingen deed hij ook al eens een project in de Rotterdamse Pauluskerk. Gebuys: „Door mijn grote netwerk heeft de school mij de laatste jaren al vaker gevraagd dit te doen. Dat wil ik graag voor de school blijven doen ook na mijn pensioen eind volgend jaar.”