Champions League: Martens tegen Van Veenendaal

Lieke Martens. © VI Images

De UEFA heeft vrijdagmiddag geloot voor de kwartfinales van de Champions League voor vrouwen. Daarin zullen een aantal speelsters van Oranje het tegen elkaar op gaan nemen.

Redactie

Het meest in het oog springende affiche in de kwartfinales is Atlético Madrid tegen FC Barcelona, de twee grote teams in het Spaanse vrouwenvoetbal. Lieke Martens en Stefanie van der Gragt, de twee Nederlandse speelsters bij FC Barcelona, nemen het op tegen keepster Sari van Veenendaal die afgelopen zomer na het WK in Frankrijk de overstap maakte van Arsenal naar Atlético.

Shanice van de Sanden wacht met Olympique Lyon een confrontatie tegen Bayern München, waar aanvalster Lineth Beerensteyn en keepster Jacintha Weimar onder contract staan. Olympique Lyon, dat kan beschikken over de Noorse topspits Ada Hegerberg, won al vier keer op rij de UEFA Women’s Champions League.

Dominique Bloodworth, die afgelopen zomer Arsenal verruilde voor de Duitse topclub VfL Wolfsburg, neemt het in de kwartfinales op tegen Glasgow City FC. Daniëlle van de Donk, Vivianne Miedema en Jill Roord kunnen zich gaan opmaken voor de kraker tegen Paris Saint-Germain, dat met flinke investeringen ook in het vrouwenvoetbal probeert aan te haken bij de Europese top.

Het duurt trouwens nog wel even voor de kwartfinales gespeeld zullen worden. De heenwedstrijden staan gepland voor 24 en 25 maart. De returns zijn een week later, op 1 en 2 april.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: