Jaarboek Echter Landj over De Doort binnenkort verkrijgbaar

Print
Jaarboek Echter Landj over De Doort binnenkort verkrijgbaar

Afbeelding: Heemkundevereniging Echter Landj

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

De vijftiende editie van het Jaarboek Echter Landj gewijd aan natuurgebied De Doort verschijnt op 30 november. De eerste exemplaren zullen die dag in besloten kring worden uitgereikt aan directeur Peter van de Rijdt van Staatsbosbeheer en aan wethouder Marian Bruijsten-van de Berg van de gemeente Echt-Susteren.

De Doort behoort wat flora en fauna betreft tot de ‘rijkere’ natuurgebieden van Midden-Limburg. Loofbossen, bloemrijke graslanden en tichelgaten zijn kenmerkend voor dit gebied. Tichelgaten zijn vijvers ontstaan door kleinschalige kleiwinning in oude Maasmeanders.

De uitreiking van het jaarboek geschiedt in aanwezigheid van alle auteurs, sponsors, bevriende zusterverenigingen en de redactie van het jaarboek in Gemeenschapshuis De Koppel aan de Vleutstraat in Dieteren. Het boekwerk omvat 350 pagina’s met 28 artikelen van de hand van 22 auteurs, die een breed scala aan onderwerpen behandelen.

Voorinschrijvers kunnen het jaarboek zaterdag 30 november van 14.00 uur tot 17.00 uur én op zondag 1 december van 14.00 tot 17.00 uur afhalen op Plats 1 in Echt - in het verenigingslokaal van Heemkundekring Echter Landj op de derde verdieping. Daarna is het boek op deze locatie op iedere donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur verkrijgbaar (met uitzondering van de kerstvakantie).