Politie valt panden binnen in Blerick en Tegelen: hennep, geld en wapens in beslag genomen

Print
Politie valt panden binnen in Blerick en Tegelen: hennep, geld en wapens in beslag genomen

Afbeelding: ANP

Blerick / Tegelen -

De politie is vrijdag vier panden binnengevallen in Blerick en Tegelen. Daarbij zijn zes mensen aangehouden. Er zijn drie auto’s, een ruime hoeveelheid hennep en geld en twee wapens in beslag genomen.

In het centrum van Venlo zijn vrijdagmiddag twee Poolse mannen van 26 en 34 jaar aangehouden omdat ze verdovende middelen (softdrugs) bij zich hadden. Later zijn er in Blerick twee mannen gearresteerd op verdenking van het in bezit hebben van en de handel in verdovende middelen. Deze twee Blerickenaren van 18 en 20 jaar zaten net als de eerder aangehouden personen in een auto op het moment van de controle. Beide auto’s zijn in beslag genomen.

Na de aanhoudingen heeft de politie op vier adressen een huiszoeking verricht. Twee woningen in het Vastenavondkamp, een woning in het centrum van Blerick en een woning in Tegelen werden door de politie doorzocht. In de woning in Tegelen zijn de bewoonster en een 24-jarige man uit Blerick aangehouden. Ook deze personen zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de handel in of het bezit van verdovende middelen. De auto van de 24-jarige man is in beslag genomen.

In totaal trof de politie ruim 2,7 kilogram hennep aan. Daarnaast is een onbekend geldbedrag en een tweetal wapens gevonden.