Limburg één na laatste op COC Songfestival in Weert

Print
Limburg één na laatste op COC Songfestival in Weert

De winnares van het COC Songfestival dat zaterdag in Weert plaatsvond: Luz Bravo die de afdeling Midden-Nederland vertegenwoordigde.

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Leverde Limburg vorig jaar de winnares van het nationaal COC Songfestival, tijdens de editie in Weert zaterdagavond eindigde Jef Verheijde die onze provincie vertegenwoordigde op de een na laatste plek.

Winnares werd Luz Bravo met het liedje Harmony. Zij kwam uit voor het COC Midden-Nederland. Het nationaal COC Songfestival vierde dit jaar zijn 25-jarig jubileum in een nagenoeg uitverkocht Munttheater in Weert, dankzij Floor Hover, dochter van presentator Henk Hover, die een jaar geleden als eerste eindigde. Daarmee was het festival na een kwart eeuw weer terug in Limburg, waar het destijds in Maastricht begon. Doel van het COC Songfestival is het genereren van liedjes waarin het LHBTI thema centraal staat. Het winnend lied ging over pride en het gevoel van saamhorigheid.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen