Flinke kater Eaters bij start BeNe League

Print
Flinke kater Eaters bij start BeNe League

Afbeelding: iStock

Geleen -

Microz Eaters heeft de eerste wedstrijd in de BeNe League verloren. In Geleen waren de Bulldogs uit Luik met 4-5 te sterk. Tijdens de derde periode werd een 2-4 achterstand knap ongedaan gemaakt, maar in overtime sloegen de Belgen alsnog toe.

Niet alleen op de ijsbaan kregen de Eaters een flinke klap; er was dit weekend ook transferchaos in Geleen. Vrijdag besloten de gebroeders Verschuren de club te verlaten. Aanvallend een flinke aderlating en dat was duidelijk zichtbaar tegen Luik. Nick (topscorer) en Mike (aangever) bleken niet direct te vervangen. Beide spelers willen nog niet reageren waar hun toekomst ligt.

Weliswaar reageerde Geleen razendsnel door import-speler Patrik Moisio nog diezelfde dag aan te trekken, maar het was onmogelijk om de Fin binnen 24 uur speelgerechtigd te krijgen. In de derby tegen Luik was het aanvallend telkens net te slordig om de Belgen echt pijn te doen. Toch persten de Eaters er tijdens een geweldige derde periode verlenging uit. Keeper Rowan Delil hield zijn ploeg in overtime constant overeind maar na acht minuten besliste Jessyko Bernard alsnog de derby: 4-5. Door het verlies na verlening starten de Eaters de BeNe League met een punt en de Belgen met twee.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen