Concert Music for Freedom: muzikale reis door de oorlogsjaren in Beegden

Print
Concert Music for Freedom: muzikale reis door de oorlogsjaren in Beegden

Violiste Janne Sars verleent haar medewerking als soliste. Afbeelding: Harmonie Crescendo Beegden

Beegden -

In Beegden vindt zaterdag 16 november de muzikale totaalvoorstelling ‘Music for Freedom’ plaats. Deze uitvoering, verzorgd door Harmonie Crescendo met medewerking van BigBandBeeg uit Grevenbicht, is onderdeel van het ‘Beegden Bevrijd!-evenement dat komend weekend in het dorp plaatsvindt. De violiste Janne Sars en mezzosopraan Marjolein Heijltjes verlenen als solisten medewerking aan het optreden.

De rode draad door het eerste deel van deze avond is het verloop van de oorlogsjaren in Beegden: de bezetting, het dagelijkse leven, de onderduikers en de razzia’s, de invasie in Normandië die zijn schaduw vooruitwerpt, de doorstoot naar Zuid-Nederland, de bevrijding van het dorp en het land en de herdenking van de slachtoffers. De muziek wordt verrijkt met treffende beamerbeelden terwijl de verhaallijn op een bijzondere manier wordt gebracht in de vorm van historische anekdotes en oorlogsmemoires.

Na een korte pauze wordt het bevrijdingsfeest in stijl voortgezet met een optreden van BigBandBeeg. Deze band laat geregeld van zich horen op festivals en evenementen. Speciaal voor Music for Freedom wordt de bigband vocaal ondersteund door Marjolein Heijltjes.

Toegangskaarten zijn voor 7,50 euro te koop bij ATEP-Beegden, via www.crescendo-beegden.nl of, zolang de voorraad, strekt aan de zaal.

De totaalvoorstelling begint om 20.00 uur in gemeenschapshuis ’t Leuke te Beegden. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →