Laatste Taizé-viering van het jaar in Paterskerk

Print
Laatste Taizé-viering van het jaar in Paterskerk

De Paterskerk in Venray. Afbeelding: Paterskerk

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

In de Paterskerk in Venray vindt vrijdag 15 november de vierde en laatste Taizé-viering van dit jaar plaats. De gebedsdienst begint om 19.30 uur. Vanaf 19.10 uur worden de liederen gezamenlijk geoefend.

In Taizé-gebedsvieringen houdt men zich met name bezig met meditatie, gebed en zang. De zang is van een eenvoudig repeterend karakter en helpt mensen vanuit de drukke wereld te verstillen.

De oorsprong van deze Taizé-vieringen voert terug naar een gemeenschap in het gelijknamige Franse dorp die in het midden van de twintigste eeuw werd opgericht door Frère Roger Schutz. Inmiddels telt deze gemeenschap zo’n honderd broeders - katholiek of van verschillende protestantse afkomst - uit bijna dertig landen. De gemeenschap trekt vooral veel jongeren die gedurende korte tijd willen deelnemen aan het leven in Taizé. Dit leven staat in het teken van verzoening tussen verdeelde christenen en gescheiden volkeren. Met name jongeren worden uitgenodigd om deel te nemen aan de dienst in Venray om kennis te maken met deze manier van vieren. Na afloop is er koffie of thee.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →