Ieders persoonlijk handschrift doet recht aan mensenrechten

Print
Ieders persoonlijk handschrift doet recht aan mensenrechten

Afbeelding: Amnesty International

Roggel -

Traditioneel vindt op 10 december – de internationale Dag voor de Rechten van de Mens – de Roggelse editie van de schrijfmarathon van Amnesty International plaats. Deze door de Verenigde Naties geïnitieerde activiteit draagt tegenwoordig de naam Write for Rights en draait helemaal om de persoonlijke, handgeschreven brief. Wie mee wil doen aan deze actie, kan aansluiten Café Tonvannebekker met Gemma aan de Kerkveldweg 1 in Roggel.

De marathon zal die dinsdag van 10.00 uur tot 22.00 duren, met op de achtergrond doorlopend (live) muziek, gedichten, Senaman Tua en gelegenheid voor stoelmassage. Deelnemers kunnen op ieder moment binnenlopen.

Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen op de Internationale Mensenrechtendag in de pen. Ze vragen daarbij om vrijlating van gewetensgevangenen, om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Bovendien geven zij hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers. Alle brieven samen vormen een enorme vuist tegen onrecht. Machthebbers willen immers liever niet gezien worden als onderdrukker, folteraar of dictator.

Er zijn voorbeeldbrieven van Amnesty International Nederland beschikbaar. Ook de persoonlijke kaarten die gestuurd worden aan mensenrechtenactivisten die onder druk staan, zijn belangrijk. Die geven hen de kracht om vol te houden. Dit jaar vraagt Amnesty International tijdens Write for Rights-actie speciale aandacht voor kinderen en jongeren.

De Roggelse editie van de schrijfmarathon van Amnesty International wordt voor de vijfde keer georganiseerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →