Ieders persoonlijk handschrift doet recht aan mensenrechten

Print
Ieders persoonlijk handschrift doet recht aan mensenrechten

Afbeelding: Amnesty International

Roggel -

Traditioneel vindt op 10 december – de internationale Dag voor de Rechten van de Mens – de Roggelse editie van de schrijfmarathon van Amnesty International plaats. Deze door de Verenigde Naties geïnitieerde activiteit draagt tegenwoordig de naam Write for Rights en draait helemaal om de persoonlijke, handgeschreven brief. Wie mee wil doen aan deze actie, kan aansluiten Café Tonvannebekker met Gemma aan de Kerkveldweg 1 in Roggel.

De marathon zal die dinsdag van 10.00 uur tot 22.00 duren, met op de achtergrond doorlopend (live) muziek, gedichten, Senaman Tua en gelegenheid voor stoelmassage. Deelnemers kunnen op ieder moment binnenlopen.

Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen op de Internationale Mensenrechtendag in de pen. Ze vragen daarbij om vrijlating van gewetensgevangenen, om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Bovendien geven zij hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers. Alle brieven samen vormen een enorme vuist tegen onrecht. Machthebbers willen immers liever niet gezien worden als onderdrukker, folteraar of dictator.

Er zijn voorbeeldbrieven van Amnesty International Nederland beschikbaar. Ook de persoonlijke kaarten die gestuurd worden aan mensenrechtenactivisten die onder druk staan, zijn belangrijk. Die geven hen de kracht om vol te houden. Dit jaar vraagt Amnesty International tijdens Write for Rights-actie speciale aandacht voor kinderen en jongeren.

De Roggelse editie van de schrijfmarathon van Amnesty International wordt voor de vijfde keer georganiseerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen