Pakjesboot meert zondag aan in Roermond

Print
Pakjesboot meert zondag aan in Roermond

Afbeelding: Rob van Deurzen

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Na een lange reis vanuit Spanje zet Sinterklaas zaterdag 16 november voet aan wal in Nederland. De pakjesboot met de goedheiligman en zijn pieten meert die dag aan in Apeldoorn. Van daaruit reist het gezelschap verder het land in. Roermond onthaalt Sint en zijn pieten een dag later, komende zondag op de Vismarkt.

De boot arriveert zondag om 14.00 uur via de Maas en de Roer op de Vismarkt in de Voorstad. Voorafgaand worden de naar verwachting duizenden bezoekers vermaakt door Joris en Muriel. Aan wal wordt de Sint welkom geheten door de burgemeester en de deken van Roermond. Hierna stapt de Sint op zijn paard Amerigo en trekt het gezelschap onder muzikale begeleiding van de koninklijke harmonie in een kleurrijke stoet naar het Munsterplein. Op het plein wordt het publiek opgewarmd en vermaakt door een dansgroep onder leiding van Britt Roemen. Op het kiosk zal burgemeester Rianne Donders de Sint toespreken en zullen de strooipieten snoepgoed uitdelen. Kijk hier voor meer informatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →