Saxofoonconcert in kapel Lazaristen

Print
Saxofoonconcert in kapel Lazaristen

De instrumentalisten van het ArtEz/HKU Saxophone Orchestra, onder leiding van saxvirtuoos Johan van der Linden. Afbeelding: Johan van der Linden.nl

Panningen -

In de kapel van het Missiehuis van de Lazaristen aan de Kerkstraat in Panningen vindt zaterdag een concert plaats van ArtEz/HKU Saxophone Orchestra (AHSO). Het ensemble bestaat uit vijftien studenten klassiek saxofoon van het ArtEZ conservatorium in Zwolle en het Utrechts conservatorium (HKU).

De studenten verzorgen ieder jaar onder leiding van de bekende saxofonist Johan van der Linden een programma met arrangementen en origineel repertoire. In de kapel weerklinkt vooral repertoire van Brahms, Bruckner en Mahler.

Johan van der Linden is een van de toonaangevende saxofonisten uit Nederland. Hij speelt bij het Nederlands Blazers Ensemble. Naast componist en arrangeur is hij hoofdvak docent saxofoon aan het conservatorium in Zwolle en Utrecht. Tevens is hij werkzaam als freelance saxofonist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest.

De organisatie is in handen van Orgelkring Peel en Maas. De toegang is gratis. Het concert duurt van 20.00 tot 21.20 uur. Kijk voor het volledige programma op de website.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →