Lintje voor Jo Ortmans

Print
Lintje voor Jo Ortmans

Jo Ortmans Lid in de Orde van Oranje Nassau. Afbeelding: Facebook Wil Houben

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Jo Ortmans heeft zaterdag 9 november de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen, uit handen van burgemeester Wil Houben van Voerendaal. De onderscheiding werd opgespeld tijdens een jubileumreceptie in Café Maas-Caselli aan de Kerkstraat in Ubachsberg.

De gedecoreerde is sinds 1983 betrokken als lid en vrijwilliger bij Vasteloavends Verein De Durchströpere Ubachsberg. Vanaf 1979 tot op heden is de huidige voorzitter Jo Ortmans veertig jaar lid en een kwart eeuw bestuurslid van Schutterij St. Hubertus. Hij was/is onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van diverse grote evenementen zoals het bondsschuttersfeest RKZLSB. Verder was hij mede-oprichter, secretaris en penningmeester van de stichting VFS, een samenwerkingsverband tussen drie lokale verenigingen voor het organiseren van diverse activiteiten.

Tevens is de heer Ortmans een aantal jaren penningmeester geweest van het kerkbestuur van de H. Bernarduskerk te Ubachsberg.

Ook als mantelzorger is hij betrokken bij de zorg voor diverse familieleden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →