Van Bommel raakt met armetierig PSV dieper in crisis na weer een pijnlijke nederlaag

Print
Van Bommel raakt met armetierig PSV dieper in crisis na weer een pijnlijke nederlaag

Mark van Bommel. Afbeelding: ANP

De crisis bij PSV wordt groter en groter. De ploeg van trainer Mark van Bommel verloor zondagmiddag in Tilburg met 2-1 van Willem II en wist zo voor de zes keer op rij niét te winnen.

PSV is het spoor volledig bijster. De Eindhovenaren maakten ook tegen Willem II niks klaar en dus duurt de lijdensweg van trainer Van Bommel voort.

Bij PSV stond Lars Unnerstall onder de lat, hij kreeg van trainer Mark van Bommel de voorkeur boven Jeroen Zoet. Die laatste had zijn krediet verspeeld, legde de trainer uit. Verder koos hij tegen Willem II voor dezelfde spelers als in de zeperd tegen LASK Linz.

Het spel was voor rust opnieuw armoedig, er werd te weinig gecreëerd om het Willem II echt lastig te maken, alleen Cody Gakpo (schot op de lat) en Armindo Bruma (schot op doelman) waren de eerste 45 minuten dicht bij een doelpunt voor het ploeterende PSV.

Lees ook: Mark van Bommel grijpt hard in bij PSV; Zoet verliest basisplek, Unnerstall krijgt de kans

Van Bommel raakt met armetierig PSV dieper in crisis na weer een pijnlijke nederlaag
Rosario baalt. Foto: BSR Agency

Sadilek in de fout

Willem II was wat dat betreft een stuk gevaarlijker. Al na 7 minuten was het raak nadat Mats Kohlert wegliep uit de rug van Denzel Dumfries en vervolgens Ché Nunnely bediende: 1-0. Michal Sadilek zag er daarbij niet goed uit, hij was zijn man kwijt. Dat was hij later ook nog enkele keren: Nunnely had nog twee grote kansen, maar schoot voorlangs en op de benen van Unnerstall. De doelman viel weinig te verwijten, hij maakte een solide indruk.

Ook na rust was het armetierig hoe PSV voor de dag kwam. Denzel Dumfries was nog wel gevaarlijk: hij kwam een teenlengte tekort na een voorzet en claimde later nog een penalty nadat hij een beuk van Jordens Peters kreeg. Arbiter Bjorn Kuipers en de VAR wilden er niet aan. Willem II scoorde vervolgens wél. Opnieuw was iedereen bij PSV Nunnely kwijt en dus kon de door Ajax opgeleide aanvaller na ruim een uur zijn tweede van de wedstrijd maken.

Van Bommel raakt met armetierig PSV dieper in crisis na weer een pijnlijke nederlaag
Nunnely na de 1-0. Foto: ANP Sport

Elf punten achter op Ajax

Van Bommel probeerde daarna iets te forceren door Kostas Mitroglou en Gastón Pereiro in de ploeg te brengen. Pereiro bracht de spanning vlak voor tijd ook terug met een boogbal (2-1), maar het mocht niet meer baten. En dus verspeelde PSV voor de zesde keer op rij punten, een topclub onwaardig, en is de achterstand op koploper Ajax inmiddels elf punten.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #14. Video: De Limburger