Formidabele Leopold van Asten grijpt net naast de winst op Jumping Indoor Maastricht

Leopold van Asten in actie tijdens de finale van het JIM. © Johannes Timmermans Fotografie

Leopold van Asten heeft zondagmiddag de Limburgse eer hooggehouden op Jumping Indoor Maastricht. De ruiter uit Ysselsteyn werd tweede in Maastricht, vlak achter zijn landgenoot Frank Schuttert.

Tim Geurts

De barrage begon met tien ruiters. Daarbij vier Nederlanders (waaronder Leopold van Asten) en drie Belgen. Thibault Philippaerts mocht als eerste de ring in en leverde meteen een foutloze ronde af. Daarna bleek al snel dat het sneller kon, waarna Willem Greve de leiding nam. Leopold van Asten deed daar nog een schepje bovenop. De ruiter uit Ysselsteyn had op de tweede hindernis een beetje mazzel, maar nam de bochten in het vervolg zo scherp dat hij de snelste tijd klokte.

Maikel van der Vleuten deed als eerste een poging om de tijd aan te vallen. Halverwege was hij ook sneller, maar op de finish kwam hij drie honderdste van een seconde tekort.

Frank Schuttert was even later halverwege juist langzamer, maar in het tweede stuk poetste hij dat verschil weg waardoor Van Asten genoegen moest nemen met een tweede plek. De andere Limburgers kwamen er in Maastricht niet aan te pas.