Geplaagde PSV-coach Van Bommel denkt niet aan opgeven

Print
Geplaagde PSV-coach Van Bommel denkt niet aan opgeven

Mark van Bommel. Afbeelding: ANP

Mark van Bommel denkt bij PSV niet aan opgeven. Dat zei hij zondag na de derde nederlaag in vier wedstrijden, bij Willem II (2-1).

„Natuurlijk ben ik zwaar teleurgesteld. Het elftal doet er alles aan, het zit in deze fase niet mee. Ik kan mijn spelers niets verwijten”, aldus de geplaagde trainer uit Meerssen. „Ik ben blij met de komende interlandperiode. Daarna zijn Steven Bergwijn en Donyell Malen ook weer van de partij.”

Lees ook: Van Bommel raakt met armetierig PSV dieper in crisis

Sinds die twee aanvallers ontbreken, is PSV ver teruggevallen. „Maar haal Neymar en Kylian Mbappé weg bij Paris Saint-Germain of Lionel Messi en Luis Suárez bij FC Barcelona. Dan valt het vertrouwen weg. Wij hebben een jonge groep. De jonge spelers trekken zich normaal gesproken op aan de beste spelers. Alleen al door hun aanwezigheid gaat het elftal beter spelen. Als zij er niet zijn, gaat bij een aantal de vorm weg”, aldus Van Bommel.

Beschermen

De coach passeerde doelman Jeroen Zoet en gaf de voorkeur aan Lars Unnerstall. Tijdens de wedstrijd zat Zoet niet op de bank. Dat wilde Van Bommel niet. "Ik vond het niet verstandig. Als wij zouden scoren of een doelpunt tegen zouden krijgen, zouden alle camera's op hem gericht zijn. Daar wilde ik hem voor beschermen. Ik snap ook volledig dat hij de tweede helft in de bus is gaan zitten.”

Geplaagde PSV-coach Van Bommel denkt niet aan opgeven
Denzel Dumfries krijgt met PSV ook in Tilburg een dreun te verwerken. Foto: BSR Agency

Aanvoerder Pablo Rosario vond de nederlaag niet terecht. "We hebben drie kansen weggegeven en krijgen twee doelpunten tegen. Als je het spelbeeld bekijkt, hebben we veel te weinig gekregen. Het is heel zwaar dit", sprak hij.

Denzel Dumfries is blij dat hij even naar het Nederlands elftal mag. "Maar het voelt niet goed om het zo achter te laten." De rechterverdediger heeft nog vertrouwen in de trainer. "We zijn één team, we doen het met z'n allen. Iedereen maakt fouten in het proces. We moeten het omdraaien."

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #14. Video: De Limburger