Video: Treinverkeer stilgelegd: zoekactie met helikopter naar ontsnapte persoon

Print
Video: Treinverkeer stilgelegd: zoekactie met helikopter naar ontsnapte persoon

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heerlen / Hoensbroek -

De politie heeft zondagavond het treinverkeer rond Heerlen stilgelegd om een ontsnapte persoon te kunnen aanhouden.

Na een grote zoekactie, waarbij ook een helikopter is ingezet, werd de man rond negen uur gevonden en opgevangen door een politiepatrouille.

Het gaat volgens de politie om een man uit Weert die verdween uit de GGZ-instelling Mondriaan, waar hij vrijwillig was opgenomen. De man is slecht ter been, meldde de politie Limburg op Twitter. Wanneer de cliënt ervandoor ging, is niet bekend. Evenmin is duidelijk waarom de politie met man en macht naar hem heeft gezocht.

Zoekactie naar ontsnapt persoon - 10 nov. Video: Track’88

Grote zoekactie

Ooggetuigen melden dat de politiehelikopter geruime tijd boven Heerlen en de omgeving van Eygelshoven heeft gecirkeld. Meerdere patrouilles zijn ingezet om de persoon in het donker op te sporen.

Volgens een woordvoerder van de politie zou de ontsnapte persoon zich op of naast het spoor hebben opgehouden.

Arrestatieteam

Bij het station in Heerlen, waar een arrestatieteam aanwezig was, werd de zoektocht omstreeks zeven uur afgeschaald.

De NS meldde op haar website dat er door de inzet van hulpdiensten geen treinen konden rijden tussen Heerlen en het Duitse Herzogenrath en tussen Heerlen en Kerkrade Centrum. Even voor half negen zondagavond werd het treinverkeer weer hervat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →