Senesi redder van Feyenoord na dramatische start tegen RKC

Print
Senesi redder van Feyenoord na dramatische start tegen RKC

Marcos Senesi viert de winnende 3-2 tegen RKC. Afbeelding: BSR Agency

Feyenoord stond na 19 minuten al met 0-2 achter in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, maar de ploeg van Dick Advocaat wist de nummer achttien van de eredivisie zondag uiteindelijk toch nog te verslaan. Marcos Senesi kopte in de 85ste minuut de winnende 3-2 binnen voor de Rotterdammers.

Marcos Senesi was geen daverend succes als miljoenenaankoop. Maar in Rotterdam zagen ze de laatste weken hoe graag de Argentijn vorderingen wil maken. Tegen RKC voorkwam de Zuid-Amerikaan met een kopbal dat Feyenoord met het schaamrood op de kaken het veld af moest. De verdediger, toch al niet de slechtste Feyenoorder tegen de hekkensluiter, knikte een vrije trap binnen en liet de Kuip ontploffen van vreugde.

Vol ergernis

Diezelfde Kuip zat lange tijd vol ergernis. RKC was door Darren Maatsen en Sylla Sow al snel op 0-2 gekomen, maar Feyenoord repareerde door Nicolai Jørgensen en invaller Sam Larsson die een vrije trap via de muur achter keeper Etienne Vaessen kreeg.

Senesi redder van Feyenoord na dramatische start tegen RKC
Foto: BSR Agency

Na rust bleef Feyenoord grossieren in balverlies. Steven Berghuis kreeg twee mooie kansen op de 3-2, maar scoorde niet. Feyenoord vreesde voor puntenverlies, maar Senesi bleek de reddende engel. Toen de verdediger in de slotfase naar de kant moest, kreeg hij een luid applaus. Maar het applaus was nog luider toen hij na een korte behandeling weer het veld in kwam sprinten. De aankoop van zes miljoen kende een valse start in Rotterdam, maar maakte tegen RKC veel goed.

Zorgelijk

Dat applaus veranderde weer in gefluit toen Berghuis in blessuretijd van dichtbij de lat raakte. Dat Feyenoord zoveel moeite kende met RKC bleef dan ook zorgelijk punt. De Rotterdammers zijn inmiddels het linkerrijtje ingeslopen, maar er is voor Dick Advocaat en zijn assistenten nog heel veel werk aan de winkel om Feyenoord echt naar plek drie of vier in de eredivisie te loodsen.

Bekijk ook de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #14. Video: De Limburger