Uitslaande brand in beoogd asielzoekerscentrum Bilzen

Print
Uitslaande brand in beoogd asielzoekerscentrum Bilzen

Afbeelding: HBvL

Maastricht / Itteren -

In het oude rusthuis aan de Rode Kruislaan in Bilzen, vlak over de grens bij Maastricht, woedde in de nacht van zondag op maandag een uitslaande dakbrand.

De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend. Het gebouw zou vanaf het einde van dit jaar dienst gaan doen als opvangcentrum voor asielzoekers. Dat plan stuitte meteen op veel weerstand in de omgeving. Veel buurtbewoners protesteerden de afgelopen weken al tegen de komst van een asielzoekerscentrum.

Bij de brand kreeg de brandweer van Bilzen versterking van Hoeselt, Lanaken en Genk. Buurtbewoners in de directe omgeving werd meteen na het uitbreken van de brand geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen in huis uit te schakelen.

Hoewel het nablussen nog enige tijd zal duren, was de brand tegen 03.00 uur onder controle.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen