Paardenmarkt in Lottum gaat ook op de 11e van de 11e gewoon door

Print
Paardenmarkt in Lottum gaat ook op de 11e van de 11e gewoon door

De paardenmarkt in Lottum is maandagmorgen in alle vroegte van start gegaan. Afbeelding: Laurens Eggen

Lottum / Reuver / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum -

De paardenmarkt van Lottum is op deze elfde van de elfde in alle vroegte losgebarsten. Daarmee staat deze maandag bol van de tradities.

De paardenmarkt bestaat al zeker 400 jaar en wordt in Lottum traditiegetrouw gehouden op de eerste maandag na 10 november.

Anno 2019 is dat toevallig de elfde van de elfde. De officiële feestdag van Sint Maarten.

Paardenmarkt in Lottum gaat ook op de 11e van de 11e gewoon door
Honderden paarden op de Markt van Lottum Foto: Laurens Eggen

In Reuver is het traditie om op deze dag ook echt de troshoop in brand te steken. Op andere plekken, zoals onder meer in Venlo en Venray wordt het carnavalsseizoen feestelijk geopend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen