Koninklijke onderscheiding voor Els de Kroon-van der Grind

Burgemeester Désirée Schmalschläger (links) reikte de versierselen uit aan Els de Kroon-van der Grind. © Gemeente Leudal

Afgelopen zaterdag werd aan mevrouw Els de Kroon-van der Grind (67) uit Heythuysen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden haar opgespeld door burgemeester Désirée Schmalschläger van de gemeente Leudal.

redactie

Els de Kroon was in haar werkzaam leven gezinshulp bij een thuiszorgorganisatie in Houten. Ze is 25 jaar vrijwilliger bij en voorzitter (2009-heden) van de Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Heythuysen. Vanaf 1990-heden is zij vrijwilliger bij en secretaris (1990-2005) van de Atletiek Vereniging Heythuysen, thans Atletiek Leudal. Daarnaast is zij vanaf 1996 tot heden vrijwilliger bij Zorgcentrum Beek en Bos en initiatiefnemer, medeoprichter en voorzitter van de commissie ‘Lief en Leed’.

Mevrouw Els de Kroon-van der Grind werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van de versierselen vond plaats tijdens de viering van het 55-jarig jubileum van De Zonnebloem afdeling Heythuysen.