Lampionnenoptocht in Houthem St. Gerlach

Print
Lampionnenoptocht in Houthem St. Gerlach

Het Sint Maartensvuur ontbreekt natuurlijk niet. Afbeelding: Facebook Wij Houthem Sinter Gerlach

Houthem -

Alle kinderen mogen maandag 11 november aansluiten in de lampionnenoptocht, waarbij Schutterij St.Martinus Houthem St.Gerlach voorop gaat.

Temidden van de schutterij lopen de hoogheden van de beide Houthemse carnavalsverenigingen. Ook de H. Martinus te paard en de bedelaar zullen aanwezig zijn. Met de mooiste lampionnen verzamelen de kinderen zich vanaf 18.15 uur bij gemeenschapshuis de Holle Eik, vanwaar de stoet om 18.30 uur vertrekt.

De optocht eindigt ook bij het gemeenschapshuis, waar een Sint Maartensvuur wacht en het verhaal van de ridder die zijn cape deelde met een zwerver op spannende wijze zal worden voorgedragen. Om het evenement compleet te maken voorziet de dorpsraad Wij Houthem Sint Gerlach de deelnemers van warme chocolademelk en cake.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen