Jaar van de Ontmoeting

Molukse avond in Gennepse Kenniskeuken

Print
Molukse avond in Gennepse Kenniskeuken

De Molukkers streken in 1951 neer in Gennep.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De Molukse gemeenschap is onlosmakelijk verboden met Gennep. De bevolkingsgroep die sinds 1951 in Gennep neerstreek, staat op donderdag 21 november in de Kenniskeuken in de bibliotheek centraal bij een bijeenkomst in het kader van Het Jaar van de Ontmoeting.

Meer dan twaalfduizend Molukkers kwamen in 1951 kwamen naar Nederland. Een aantal vestigde zich destijds in het Gennapium in de Niersstad. Tijdens een lezing, ondersteund met vele foto’s haalt Julia Tomasila herinneringen op aan deze tocht. De avond start om 19.00 uur met de officiële opening van de expositie ‘De Molukse kerk in de polder’. Naast objecten uit de collectie van het Zendingserfgoedhuis wordt een documentaire vertoond en een boek gepresenteerd. Muziek en dans vormen een belangrijk onderdeel van de Molukse cultuur. Al meer dan zes jaar zet Tina Mokkink zich in om eenzaamheid onder de Molukse ouderen te verdringen door met elkaar te dansen en zingen. Zij wordt daarbij begeleid door de Tifa groep Tahurie. De Molukse cultuur blijft zo behouden. In de pauze worden hapjes uit de Molukse keuken geserveerd.

De Molukse avond is gratis toegankelijk. Om verzekerd te zijn van een plaats wordt geadviseerd een e-mail te sturen naar m.leideritz@planet.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen