Ontbijtje met de burgemeester

De kinderen van OBS De Klimop lieten zich het ontbijt met de burgemeester goed smaken. © Nederweert24

Voor 55 kinderen van OBS De Klimop uit Nederweert begon afgelopen vrijdagochtend een anders dan normaal. Thuis een boterham eten was er niet bij. Ze gingen namelijk samen met burgemeester Op de Laak ontbijten in het gemeentehuis.

redactie

Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de Week van het Nationaal Schoolontbijt. Opgeteld een half miljoen kinderen ontbeten samen gezond op 2.750 basisscholen. Dit jaar met als thema: Neem de tijd voor je ontbijt! Burgemeester Op de Laak onderstreepte, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. Ook de wethouders Henk Cuijpers, Frank Voss en Peter Koolen waren erbij om samen met de leerlingen te eten. Naast brood, beleg, fruit en melk waren er ook gekookte eitjes van Nederweerter bodem.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen, niet altijd of niet gezond ontbijten.