Recycling

Black Bear Carbon Nederweert passeert Chemelot en bouwt fabriek in Rotterdam

Print
Black Bear Carbon Nederweert passeert Chemelot en bouwt fabriek in Rotterdam

Carbon black. Afbeelding: John Peters Fotografie

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Bandenrecycler Black Bear uit Nederweert gaat in de haven van Rotterdam zijn nieuwe fabriek bouwen.

Dat heeft het havenbedrijf Rotterdam bekendgemaakt. Met de investering heeft Black Bear zijn zoektocht naar een nieuwe productielocatie afgerond.

Het bedrijf besloot na een grote brand in februari in zijn vestiging in Nederweert om elders een nieuwe, moderne fabriek te bouwen. Verschillende locaties waren daarvoor in de race, waaronder het industriële complex van Chemelot in Geleen.

„Het Havenbedrijf Rotterdam wil de ontwikkeling van onze volgende fabriek graag faciliteren en er zijn aanzienlijke mogelijkheden voor optimalisatie en synergie van onze technologie in het Rotterdamse industriecomplex”, aldus Silvio Ghyoot, topman van Black Bear Carbon in een verklaring over de keuze voor Rotterdam.

Black Bear wint zogeheten carbon black uit afgedankte banden, een hoogwaardige grondstof voor allerlei toepassingen zoals pigment voor inkt, rubber, verf en plastic.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen