VVV ontslaat Robert Maaskant

Robert Maaskant. Exit bij VVV. © Getty Images

Robert Maaskant is na de serie van zeven nederlagen in de eredivisie en de recente afgang bij Heracles (6-1 nederlaag) ontslagen door VVV. Dat heeft manager voetbalzaken Stan Valckx van VVV bekendgemaakt. Ook de assistent van Maaskant, Raymond Libregts, is door de club aan de kant gezet.

Hans Straus

Maaskant wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van VVV de afgelopen weken. VVV verloor zeven keer op rij in de eredivisie en werd door de amateurs van Groene Ster uitgeschakeld in de beker. Opvallend is dat Maaskant zaterdagavond na Heracles - VVV (6-1) en ook zondagochtend nog het vertrouwen van de clubleiding van VVV kreeg.

Maar na een gesprek tussen Stan Valckx en algemeen directeur Marco Bogers maandagochtend heeft de club toch besloten de knoop door te hakken en Maaskant de laan uit te sturen.

Bogers: „Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van onze trainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts. De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag.”

Spelers als aanvoerder Danny Post en routinier Nils Röseler hielden Maaskant ook na afgelopen zaterdagavond nog de hand boven het hoofd, maar inmiddels zijn er geluiden naar buiten gekomen die wijzen op een vertrouwensbreuk tussen coach en spelersgroep. De manier waarop Maaskant in de groep individuele spelers bekritiseert, zou daar debet aan zijn.