VVV ontslaat Robert Maaskant

Print
VVV ontslaat Robert Maaskant

Robert Maaskant. Exit bij VVV. Afbeelding: Getty Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Robert Maaskant is na de serie van zeven nederlagen in de eredivisie en de recente afgang bij Heracles (6-1 nederlaag) ontslagen door VVV. Dat heeft manager voetbalzaken Stan Valckx van VVV bekendgemaakt. Ook de assistent van Maaskant, Raymond Libregts, is door de club aan de kant gezet.

Maaskant wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van VVV de afgelopen weken. VVV verloor zeven keer op rij in de eredivisie en werd door de amateurs van Groene Ster uitgeschakeld in de beker. Opvallend is dat Maaskant zaterdagavond na Heracles - VVV (6-1) en ook zondagochtend nog het vertrouwen van de clubleiding van VVV kreeg.

Maar na een gesprek tussen Stan Valckx en algemeen directeur Marco Bogers maandagochtend heeft de club toch besloten de knoop door te hakken en Maaskant de laan uit te sturen.

Bogers: „Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van onze trainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts. De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag.”

Spelers als aanvoerder Danny Post en routinier Nils Röseler hielden Maaskant ook na afgelopen zaterdagavond nog de hand boven het hoofd, maar inmiddels zijn er geluiden naar buiten gekomen die wijzen op een vertrouwensbreuk tussen coach en spelersgroep. De manier waarop Maaskant in de groep individuele spelers bekritiseert, zou daar debet aan zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen